English Quiz on Antonyms and Error free sentences

English Quiz on Antonyms and Error free sentences (New Pattern) for Syndicate Bank PO and Canara Bank PO Exams and SBI Clerk Prelims.

Directions from Q.1 - Q.5 :  In the following question, five options are given. Find the Antonym of the given word. If there is no word as antonym to the given word, select '(E) None' as your answer.

1.SHACKLE
A) Manacle
B) Secure
C) Independent
D) Restrict
E) None

2. DELIRIOUS
A) Irrational
B) Coherent
C) Raving
D) Feverish
E) None

3. PROVOKE
A) Arouse
B) Annoy
C) Anger
D) Pacify
E) None

4. VALOUR
A) Courage
B) Bravery
C) Timidity
D) Pluck
E) None

5. LENIENT
A) Severe
B) Clemet
C) Merciful
D) Tolerant
E) None

Directions from Q.6 - Q.10:  In the following questions, five options are given. From the options, choose the sentence which is grammatically correct. If all options are wrong, choose '(E) All are wrong' as your answer. 

6. Find the sentence, which is grammatically correct
A) The study will be carries out over a nine-month period.
B) The study will be carried out over a nine-month period.
C) The study will be carried out on a nine-month period.
D) The study will be carried in over a nine-month period.
E) All are wrong

7. Find the sentence, which is grammatically correct
A) The bus has a lift to helping wheelchair users to get in.
B) The bus has a lift to help wheelchair users to getting in.
C) The bus has a lift to help wheelchair users to get in.
D) The bus had a lift to helps wheelchair users to get in.
E) All are wrong

8. Find the sentence, which is grammatically correct
A) He wants to spend more time with his family.
B) He want to spend more time with his family.
C) He wants to spent more time with his family.
D) He wants to spend much time with his family.
E) All are wrong

9. Find the sentence, which is grammatically correct
A) Many politicians and public members expressed outrage at the verdict.
B) Many politicians and members of the public expressed outrage at the verdict.
C) Many politicians and members of the public expresses outrage at the verdict.
D) Many politicians and public members expressed outrage over the verdict.
E) All are wrong

10. Find the sentence, which is grammatically correct
A) His elevation to the presidency of the new republic had general popular.
B) His elevation to the presidency of the new republic has generally popular.
C) His elevation to the presidency of the new republic was general popular.
D) His elevation to the presidency of the new republic was generally popular.
E) All are wrong

Answers:

1).C     2).B     3).D     4).C     5).A 
6).B     7).C     8).A     9).B     10).D



Comments

Popular Posts

Reasoning : Word Building Topic & Examples